تاکه شیء کوموتو اظهار کرد: دولت ژاپن خواستار توسعه فعالیتها در حوزه مختلف خصوصاً محیطزیست در ایران است. به همین دلیل میخواهیم بدانیم در حوزه محیطزیست چه بخشهایی نیاز به مشارکت دارد.
او به سفر سفیر ژاپن در سال گذشته به استان خوزستان و شهرستان مسجدسلیمان اشاره کرد و گفت: با برخی از مشکلات زیستمحیطی چون گردوغبار که در سالهای اخیر برای استان خوزستان مشکلساز شده، آشنایی داریم. دبیر اول سفارت ژاپن با اشاره به برخی از اقدامات زیستمحیطی دولت ژاپن ازجمله مشارکت در طرح احیای دریاچه ارومیه و پذیرش و آموزش ۳۰۰۰ نفر جهت آموزشهایی با موضوعات زیستمحیطی در کشور ژاپن گفت: ازلحاظ دولتی پیگیر خواهیم بود تا در حد توان در زمینه بهبود وضعیت زیستمحیطی استان خوزستان مشارکت داشته باشیم. احمدرضا لاهیجانزاده، مدیرکل حفاظت محیطزیست خوزستان، نیز در این دیدار به برخی از تواناییهای اقتصادی، کشاورزی و زیستمحیطی خوزستان اشاره و اظهار کرد: فرصتهای مناسبی در استان خوزستان وجود دارد و خوزستان یکی از مهمترین استانهای کشور به لحاظ سرمایهگذاری است.
او با اشاره به استثنا بودن فعالیتهای محیطزیستی از تحریمها گفت: دولت ژاپن میتواند در زمینه استفاده از انرژیهای نو با جمهوری اسلامی ایران و خصوصاً در استان خوزستان مشارکت داشته باشد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خوزستان به مشکلات گردوغبار در استان اشاره کرد و خواستار بهرهگیری از تجارب دولت ژاپن در مهار و مقابله با این پدیده شد. او ادامه داد: دولت ژاپن میتواند در زمینه آموزش موضوعات زیستمحیطی در استان خوزستان با پذیرش کارشناسان ایرانی جهت آموزش و یا اعزام اساتید ژاپنی به ایران فعالیت داشته باشد. لاهیجانزاده با اشاره به موضوع بازچرخانی آب در بخش صنعتی، کشاورزی و مدیریت پسماند در این حوزهها گفت: این موارد از مهمترین موضوعات مهم زیستمحیطی در استان خوزستان هستند که دولت ژاپن میتواند در آن مشارکت کند.